Hétvégén Jamie fetás-spenótos pitét készített rétestésztába töltve - félig a tűzhelyen, félig a sütőben sütve. Persze nem a mi konyhánkban készítette ezt a finomságot, de ötletnek jó volt. Én így készítettem.
A tésztához a jól bevált juhtúrós pogácsa tésztát használtam: összegyúrtam 10 dkg juhtúrót 10 dkg zsírral és 10 dkg sima liszttel. A hűtőben pihentettem.
Fél kg friss (még a hó előtt megmentett) spenótot megmostam, leszárítottam; majd kevés zsíron, kis sóval megpároltam.
Fél kg ricottát összekevertem két egész tojással, kis tejföllel, sóval, borssal és a megpárolt spenóttal.
A tésztát 1/3 - 2/3 arányban kinyújtottam. A nagyobb tésztalappal kibéleltem egy sütőpapírral kibélelt tepsit úgy, hogy az oldalán is legyen tészta.
Beleöntöttem a spenótos tölteléket.
A kisebb (kicsit szakadt) tésztalapot a tetejére fektettem, megszurkáltam és előmelegített sütőbe toltam.
Közepes tűzön barnulásig sütöttem.
A tepsiből kivéve langyosra hűtöttem. Tálalásnál kockákra vágtam és savanyúsággal tálaltam.
Hidegen is finom volt. Legközelebb azért Jamie verzióját is kipróbálom.
Igen,igen...ezt itt egy szószos hús mellé simán el tudom képzelni köretnek is,tudod úgy mint egy " sós muffint!
VálaszTörlésMutatós finomság!
Köszönöm, Emőke:) nagyon jó ötletet adtál!!!!
TörlésIstenien néz ki, nekem ez így magában jöhetne, imádom a spenótot:)
VálaszTörlésKöszönöm - egészséges finomság :)
TörlésEz igazán mennyei! Én inkább Téged választanálak, hogy készítsd el a konyhámban, nem Jamie-t! ;-DDD
VálaszTörlés:D köszönöm - azért szerintem főzhetne nekünk egy menüt Jamie :)
Törlés