Ez a brokkoli adag még múlt héten készült, szombaton.
Vettem ismét egy adag szeletelt császárt (ne fogjátok a fejeteket, elég régen volt ...), de kellett még hozzá valami, ami kicsit feldobja és utána el is kapja a husit.
A császárszeleteket a szokásos, már mindenki által unalomig ismert pácba forgattam (olívaolaj, mustár, szójaszósz, frissen őrölt feketebors, cecei pirospaprika) és néhány órára a hűtőbe küldtem.
A brokkoli rózsákat megmostam és sós, szódabikarbónás vízben (szerintem így jobban megtartja a zöld színét - ha mégsem, akkor is így főttek meg) félig megfőztem.
A császárokról megmaradt pácban megforgattam a brokkoli rózsákat és ők a felkerültek a tárcsára.
Ha még ettetek finomat ..., legalábbis nekünk (még Z-nek is) bejött.
Az eddig méltánytalanul mellőzött brokkoli ezentúl biztosan sűrűn megfordul a konyhában - és szerencsétlenségére nem szakácsként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése