2012-10-31

Zöldségfasírt

A szombati paleo-vacsoráról maradt kb. két maréknyi sült zöldség, vegyesen.
Mi legyen vele? Lényegüljön át.

Táncra bírtam kedvenc botmixerem, pürésítettem a zöldségeket - mivel sült cékla is volt a zöldségek között, ezért gyönyörű bíbor színű massza keletkezett. Hozzáadtam egy egész tojást, egy szelet vízbe áztatott kenyérszeletet, sót, borsot, pirospaprikát és annyi zsemlemorzsát, hogy a szokásos fasírt állagot kapjak. Hagymát azért nem adtam hozzá, mert a sült zöldségek között amúgy is szerepelt.


Gombócokat formáltam és beforgattam zsemlemorzsába.


Forró olajban mindkét oldalukat átsütöttem: melegen és hidegen is finom.


Megsülve már olyan színe van, mint egy kicsit túlpaprikázott fasírtnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése