A szombati paleo-vacsoráról maradt kb. két maréknyi sült zöldség, vegyesen.
Mi legyen vele? Lényegüljön át.
Táncra bírtam kedvenc botmixerem, pürésítettem a zöldségeket - mivel sült cékla is volt a zöldségek között, ezért gyönyörű bíbor színű massza keletkezett. Hozzáadtam egy egész tojást, egy szelet vízbe áztatott kenyérszeletet, sót, borsot, pirospaprikát és annyi zsemlemorzsát, hogy a szokásos fasírt állagot kapjak. Hagymát azért nem adtam hozzá, mert a sült zöldségek között amúgy is szerepelt.
Gombócokat formáltam és beforgattam zsemlemorzsába.
Forró olajban mindkét oldalukat átsütöttem: melegen és hidegen is finom.
Megsülve már olyan színe van, mint egy kicsit túlpaprikázott fasírtnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése