Marka oldalán a múltkoriban láttam egy nagyon ínycsiklandó képet és receptet.
Nosza, amikor legközelebb a piacon jártam vettem egy kacsamellet és Marka leírását követtem. Megtisztítottam, megmostam és szárazra töröltem a pecsenyekacsa mellet.
0,5 kg durva szemű sóba kevertem egy evőkanál cukrot, 1 evőkanál durvára tört feketeborsot és egy teáskanál kakukkfüvet.
Egy mély üvegtál alját beszórtam kb. fél cm vastagon a fűszerezett sóval, ráfektettem a kacsamellet bőrével lefelé és beborítottam a kevert sóval. Tartsunk meg a sóból egy bő marékkal!
Naponta óvatosan leöntöttem a keletkezett folyadékot és a kikukucskáló részeket beszórtam a fűszerezett sóval.
5 nap helyett 7 napig áll nálam a kicsike, majd lesepertem róla a fűszeres só bundát és vékonyan felszeleteltem (1-2 mm).
Gyönyörű sonka színe lett és nagyon finom íze. Köszi, Marka!
Muskátlik gyöngye, ezt más madárral is lehet? liba, netán pulyka??? Kata
VálaszTörlés:) A libán már gondolkodtam én is. Szerintem a pulyka nem annyira "vad"; vörös hússal tudom csak a lelki szemem előtt elképzelni. Majd referálj, kérlek.
TörlésMennyire örülök, hogy elkészítetted:-) És gyönyörű lett, gondolom az íze is isteni:-) Szerintem is inkább libával lehet még megcsinálni, de ki kell próbálni pulykával is:-)
VálaszTörlésKöszönöm, Marka! A dicséret a Tiéd! Legközelebb szerintem liba lesz a próbababa.
Törlés