2012-10-15

Sóbundás kacsamell

Marka oldalán a múltkoriban láttam egy nagyon ínycsiklandó képet és receptet.
Nosza, amikor legközelebb a piacon jártam vettem egy kacsamellet és Marka leírását követtem. Megtisztítottam, megmostam és szárazra töröltem a pecsenyekacsa mellet.



0,5 kg durva szemű sóba kevertem egy evőkanál cukrot, 1 evőkanál durvára tört feketeborsot és egy teáskanál kakukkfüvet.


Egy mély üvegtál alját beszórtam kb. fél cm vastagon a fűszerezett sóval, ráfektettem a kacsamellet bőrével lefelé és beborítottam a kevert sóval. Tartsunk meg a sóból egy bő marékkal!


Naponta óvatosan leöntöttem a keletkezett folyadékot és a kikukucskáló részeket beszórtam a fűszerezett sóval.

5 nap helyett 7 napig áll nálam a kicsike, majd lesepertem róla a fűszeres só bundát és vékonyan felszeleteltem (1-2 mm).


Gyönyörű sonka színe lett és nagyon finom íze. Köszi, Marka!

4 megjegyzés:

  1. Muskátlik gyöngye, ezt más madárral is lehet? liba, netán pulyka??? Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) A libán már gondolkodtam én is. Szerintem a pulyka nem annyira "vad"; vörös hússal tudom csak a lelki szemem előtt elképzelni. Majd referálj, kérlek.

      Törlés
  2. Mennyire örülök, hogy elkészítetted:-) És gyönyörű lett, gondolom az íze is isteni:-) Szerintem is inkább libával lehet még megcsinálni, de ki kell próbálni pulykával is:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Marka! A dicséret a Tiéd! Legközelebb szerintem liba lesz a próbababa.

      Törlés