Annyira jól sikerült a bemelegítő adag a szőlőlekvárból, hogy most ipari mennyiséget készítettem 6,5 kg szőlőszemből.
A megmosott szőlőfürtöket leszemeztem, két fazékban (egybe nem fért bele) feltettem főni.
Anyukám ötletén kapva kaptam, a félig megfőzött szőlőszemeket átpasszíroztam, így a magok (nagy része) hamupipőkéskedés nélkül kikerült a lekvárból.
Szőlőszemek és tükörképük a fazékban (foto Z)
15 db 220 ml-es üveg gyönyörűséges színű, cukormentes szőlőlekvár készült.
Annyira, de annyira szép színe van ... most ő a kedvenc.
igen pazar látvány - kéne nekünk is ilyen :)
VálaszTörlésbeszélhetünk róla - írsz mail-t? Ági
TörlésPontosabban kedvet kaptam a főzéshez ? :-)
VálaszTörlés:) Ügyes légy!
TörlésNehezen sűrűsödött, pedig adtam rá neki lehetőséget és időt..... íze és színe csillagos ötös, az sűrűség meg - dolgozni kéne még rajta :)
TörlésNagyon örülök, hogy ízlik!!!!! Nekem sem áll meg benne a kanál, de - ahogy mondod - íze és színe feledteti kis hibáját.
Törlés