Múlt vasárnap kerek születésnapot ünnepeltünk, fő fogásnak bográcsban főtt szarvaspörköltöt tervezetem.
Szombaton felkockáztam 3 kg szarvas lábszárhúst.
Csatarendbe állt még a hús mellé 30 dkg füstölt szalonna; 80 dkg apróra vágott hagyma; 2 paprika és 4 paradicsom felkockázva; cecei pirospaprika; só.
A szalonnán üvegesre pároltam a hagymát.
Ment utána a szarvas lábszárhús és útjára indult a délután.
Miután körbekapattam a szarvaskockákat, hozzáadtam a cecei pirospaprikát és a felvágott paradicsomot és zöldpaprikát.
Amikor elkezdett levet engedni, megsóztam és rendszeresen kevergettem.
Megitattam 3 dl vörösborral, majd utána már csak vízzel pótoltam az elfogyó levét. Nem lett gyorsan kész, viszont vajpuhára főtt.
A végleges állagát 5 óra alatt érte el ..., de megérte.
Nagyon-nagyon finom lett; nokedli és csalamádé kísérte; és erős paprika kinek-kinek ízlése szerint.
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ITT IS :)
VálaszTörlésKöszönöm, ez már annyi X, hogy az már L :)
TörlésBoldog szülinapot! Ez fantasztikus lehetett:-) Nálunk ma este lesz szarvaspöri, bár már tegnap elkészült, de kivételesen nem én csináltam. Azért megkóstolnám a tiédet is, mert nagyon jól néz ki a bográcsban!
VálaszTörlésKöszönöm, Marka! Nagyon finom volt és kiadós! Jó étvágyat Nektek is!
Törlés