Káposztás cvekedli. Ciki? Pfff, lehet, hogy már ez a szó, hogy "ciki" is ciki? Ez még az én nemzedékem szava.
Amint már említettem, Z kedvence a tészta. Most káposztás. Nem is akármilyen; cvekedli azaz kocka.
A fő művelet a káposzta lereszelése; nekem a fél konyha megtelt apró káposzta darabkákkal.
Ez természetesen kiküszöbölhető, ha: 1/ elektromos reszelőt használunk, 2/ ügyesebben reszelünk.
A lereszelt káposztát enyhén megsózzuk.
Kb. 10 perc után a besózott káposztát kinyomkodjuk.
Egy lábasban cca 3 evőkanál vajat vagy zsírt olvasztunk, ebbe tesszük a kinyomkodott káposztát. Időnként megkeverve puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, egy evőkanál cukorral, sóval, borssal ízesítjük.
Nagykocka- vagy fodros nagykocka tésztát kifőzünk, majd beleforgatjuk az ízesített párolt káposztába.
Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk - tálaljuk.
Öööö - én még megporcukrozom. A felét. Mert szeretem így is és úgy is.
Nem ciki egyáltalán, SŐT!! Mi imádjuk és ugyanígy, cvekedliként...;-) sok-sok kristálycukorral....
VálaszTörlés:) köszönöm
TörlésBizony, nem ciki, én is cvekedlinek ismerem! És isteni!!! (persze nem a menzás...)
VálaszTörlés:) örülök!
TörlésÉn is cvekedlinek ismerem, szintén borsozva és porcukrot rá ! És ha még a tésztát is otthon készíti az ember ! Fenséges étek. Eszter
VálaszTörlésA tészta most nem saját készítés, sajnos. Örülök, hogy ez az egyszerű étel oly népszerű másoknál is!
Törlés