Hugh Fearnley-Whittingstall mostanában sokszor megfordul a konyhámban, persze csak virtuálisan.
A múltkori pizzatészta receptjénél felhívta a figyelmet, hogy ebből a tésztából akár kenyeret is készíthetünk.
Eddig még nem csalódtam Hugh ajánlásaiban, ezért most kipróbáltam ezt a fajta kenyeret. Annyi (nem fém, nem fa) csavar azért került bele, hogy diós és szárított paradicsomos bucik készültek.
A megkelt tésztát két részre osztottam, kinyújtottam. Az egyikre apróra vágott, saját készítésű szárított paradicsomot; a másikra durvára vágott diót szórtam.
Feltekertem, összegyúrtam, formáztam, tetejüket kereszt alakban bemetszettem; majd sütőpapírral bélelt tepsibe ültettem a bucikat.
Előmelegített, párásított sütőben megsütöttem.
Íme a diós, ...
... és a szárított paradicsomos.
Miután kivettem a bucikat a sütőből, még forrón lekentem vízzel.
Finom, hmmmmm
De jól néz ki mindkét változat!!! Küldhetnél egy-egy szeletkét...;-)
VálaszTörlésNyisd az ablakot, Zsuzsa - küldöm fénypostával! :)
Törlés