2013-02-22

Instant leves - helyett

Hugh Fearnley-Whittingstall ismét inspirált - most "instant" leves otthoni elkészítésére.

Nagyon vékonyra vágjunk fel egy kisebb, megtisztított sárgarépát, egy-két levél fehérkáposztát, újhagymát vagy - mint most én is - lila hagymát, kínai tésztát vagy házi cérnametéltet, házi ételízesítőt - egy egyemberes adag.


Közben forraljunk vizet, készítsünk elő egy tálat és fedőt.

A tálban keverjük össze a hozzávalókat. Só nem szükséges, azt már tartalmazza a házi ételízesítő.


Öntsük fel lobogva forró vízzel, keverjük össze és fedjük le.
Percenként egyszer keverjük meg, de mindig fedjük le. 5 perc elteltével a leves elkészült!


A zöldségek finoman ropogósak maradnak, a tészta megfőtt, a házi ételízesítő pompás ízt ad. Az előkészítéssel együtt max 10 percen belül tápláló, friss, adalékanyagmentes levest varázsolhatunk az asztalra.
Ha reggel előkészítjük a zöldségeket, akár munkahelyünkön is felönthetjük a forró vízzel.


8 megjegyzés:

  1. Ez hatalmas, óriási, zseniális!!! Még sosem hallottam instant leves házi készítéséről! Mekkora tippet adtál, ha kell egy gyors leves! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jó benne, hogy azt teszel bele, amit szeretnél - és az nyilván nem tartósítószer és ízfokozó műcucc lesz :)

      Törlés
    2. Nna, akkor kérek szépen egy ételízesítőt is a csomagomba!:) egyszer úgyis eljutok érte ;)

      Törlés
    3. Magdi, kértél alapból :) összekészítve vár Rád :)

      Törlés
    4. Szuper, akkor előrelátó voltam!:)

      Törlés
  2. A kínai tésztát már én is felfedeztem magamnak. Megveszem a zacskós tésztás leveseket és kidobok belőle mindent, csak a tésztát használom föl.
    Whittingstall nekem is kedvencem!

    VálaszTörlés