Hugh Fearnley-Whittingstall ismét inspirált - most "instant" leves otthoni elkészítésére.
Nagyon vékonyra vágjunk fel egy kisebb, megtisztított sárgarépát, egy-két levél fehérkáposztát, újhagymát vagy - mint most én is - lila hagymát, kínai tésztát vagy házi cérnametéltet, házi ételízesítőt - egy egyemberes adag.
Közben forraljunk vizet, készítsünk elő egy tálat és fedőt.
A tálban keverjük össze a hozzávalókat. Só nem szükséges, azt már tartalmazza a házi ételízesítő.
Öntsük fel lobogva forró vízzel, keverjük össze és fedjük le.
Percenként egyszer keverjük meg, de mindig fedjük le. 5 perc elteltével a leves elkészült!
A zöldségek finoman ropogósak maradnak, a tészta megfőtt, a házi ételízesítő pompás ízt ad. Az előkészítéssel együtt max 10 percen belül tápláló, friss, adalékanyagmentes levest varázsolhatunk az asztalra.
Ha reggel előkészítjük a zöldségeket, akár munkahelyünkön is felönthetjük a forró vízzel.
Ez hatalmas, óriási, zseniális!!! Még sosem hallottam instant leves házi készítéséről! Mekkora tippet adtál, ha kell egy gyors leves! :-)
VálaszTörlésA jó benne, hogy azt teszel bele, amit szeretnél - és az nyilván nem tartósítószer és ízfokozó műcucc lesz :)
TörlésNna, akkor kérek szépen egy ételízesítőt is a csomagomba!:) egyszer úgyis eljutok érte ;)
TörlésMagdi, kértél alapból :) összekészítve vár Rád :)
TörlésSzuper, akkor előrelátó voltam!:)
Törlés:) jövőbe látsz!?!?!?!:)
TörlésA kínai tésztát már én is felfedeztem magamnak. Megveszem a zacskós tésztás leveseket és kidobok belőle mindent, csak a tésztát használom föl.
VálaszTörlésWhittingstall nekem is kedvencem!
Az sem rossz ötlet :)
Törlés