Tarhonyát még soha nem készítettem otthon, pedig nem nagy ügy. Ez is csak olyan, mint bármi más: el kell kezdeni és folytatni, míg a végére nem jutunk.
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 4 egész tojás, 1,5 dl víz, 2 evőkanál só.
Én a mennyiségeket most negyedeltem.
A hozzávalókat összegyúrtam, egy időre pihenni küldtem.
Egy nagy tálcát beliszteztem és a tésztából darabokat tépve a legnagyobb reszelőn elkezdtem reszelni. A lereszelt tésztákat sűrűn összeforgattam a liszttel.
Elkészítés:
Egy lábosban zsírt hevítek, rádobok egy bögrényi (itt most mindegy, hogy a bögre pöttyös vagy zsiráfos) tarhonyát és jól megpirítom.
Imádom a tarhonyát. Amikor kislány voltam, mindig segítettem nagyikámnak tarhonyát készíteni, de én még sosem álltam neki! Talán majd most! :-)
VálaszTörlésAz úttörőgombóc helyett azért a házi tarhonya jobb :) bár egyes helyeken - az irodalom szerint - az a legszebb tarhonya, amelyik nagyon szép gömbölyű. Én az ilyen reszeltet szeretem inkább.
TörlésNagyikám is reszelte, számomra ez az igazi!
Törlés:)
TörlésEgy pillanatra azt hittem, hogy golyókat készítettél belőle.
VálaszTörlésEhhez hasonlót nálunk reszelt tésztaként készítettek, de az talán finomabbra volt reszelve.
Egyébként én is a házi tarhonyaként árult boltit szeretem jobban, de az úttörőgombóc meg nosztalgia.
Golyókészítő szerkezetem sajnos nincs, pedig létezik
Törlés