Lassan itt az ideje a kelbimbónak - már szép zöld fejecskék mosolyognak balról jobbra és jobbról balra.
Egy teflon sütőtálat megszórtam kókuszzsír pelyhekkel. Két fej hagymát közepes szeletekre vágtam és egyenletesen elterítettem a kókuszzsíron. A két maréknyi kelbimbót külső leveleitől megszabadítottam és elfeleztem. A fél kelbimbókat a vöröshagyma szeletekre helyeztem - majd megsóztam.
Két kisebb paradicsomot felszeleteltem és egyenletesen a kelbimbókra szórtam.
Egy pohár joghurttal meglocsoltam a zöldségeket és kókuszzsír forgácsokkal szórtam meg.
Előmelegített sütőben pirulásig sültek.
Imádom a kelbimbót, sajnos a gyerekein nem:) A tejszínben sült fokhagymás kelbimbó a kedvencem, de ez is isteni lehet:) Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésKöszönöm - szerintem méltánytalanul mellőzött zöldség. Szép hétvégét Nektek is - szép időt a szokásos sétához a gyönyörű tónál
TörlésCsatlakozom a kelbimbó-imádók táborához! :) <3
VálaszTörlés:) Üdv a klubban!
TörlésNekem jöhet, szeretem a kelbimbót. A gyerekeim sajnos nem eszik meg, ilyenkor külön kell főznöm:-)
VálaszTörlésNéhány év és már ők is csatlakoznak!
Törlés