Néhány hete elkészült végre az idei adag zakuszka. Sokan grillezett, sült húsokhoz vagy tésztával fogyasztják - én legtöbbször csak úgy kikanalazom az üvegből. Végülis tömény zöldségpüré.
A padlizsánokat faszénparázson megsütöttem, ez idő alatt a paradicsompaprikák a sütőben sütkéreztek. Sütés után lefedve álltak egy ideig - így héjuktól könnyedén megszabadítottam őket.
A feketére sült padlizsánok héját lehúztam; vöröshagymát apróra vágtam, majd extraszűz olívaolajon sóval puhára (nem pirosra) pároltam.
Összekevertem a sült padlizsánhúst a párolt hagymával és a paprikahússal - és a botmixert útjára indítottam. Kapott még olajat, sót, őrölt feketeborsot ízlés szerint.
A zöldségkrém visszakerült a tűzre - most is puffogott, úgyhogy folyamatosan keverni kellett. Sterilizált üvegekbe töltöttem, tótágas, dunszt. Kóstolás. Kanalazás.
Minden évben készítem én is, de csak kenyérre kenve fogyasztjuk. Tésztával sem lehet rossz.
VálaszTörlésLátszik mennyire krémes, szép a színe is!
Köszönöm - én csak úgy - magában is :)
Törlés