Egyik reggel a piacon rám mosolygott néhány paradicsompaprika. A napsütéses idő azonnal eszembe is juttatta a paprika levest.
A paprikákat (5 közepes) a sütőben feketedésig sütöttem, majd jól záródó tálba küldtem őket egy kis szaunázásra. 10 perc pihenés után a héjuk könnyen lehúzható lett.
Egy közepes fej hagymát egy teáskanál olajon megpároltam.
Kedvenc botmixerem a hagymát, a sült paprikát sóval, borssal, egy pohár joghurttal és annyi zöldség alaplével simára dolgozta, hogy jó sűrű leves kerekedjen.
Mandulát forró vízzel megfosztottam barna héjától, majd a szép fehér szemeket száraz serpenyőben enyhén megpirítottam.
A levest mandulával megszórva tálaltam.
Ez igazán klassz íz, az újdonság erejével hat!
VálaszTörlésKöszönöm, Zsuzsa :)
TörlésCsodás színe van, fincsi lehet!
VálaszTörlésKöszönöm - nagyon ott volt a szeren :)
Törlés