Sikerült szép hosszú nevet találni a vacsorának. A név hosszúsága egyenes arányban áll a készítés során felhasznált edények számával, de megérte.
Az alapötletet Eszter oldalán találtam, de én más befejezést kínáltam a gombócoknak.
A gombóchoz délelőtt összegyúrtam 33 dkg tehéntúrót két egész tojással, 1,3 dl búzadarával, sóval - majd a hűtőbe küldtem őket gondolkodni. Este a masszához kevertem egy csokor apróra vágott zöldpetrezselymet, egy kisebb fej finomra vágott vöröshagymát, maréknyi reszelt parmezánt. Diónyi gombócokat formáltam.
Néhány szelet húsos szalonnát kockákra vágtam, zsírjukat kisütöttem; a pirult szalonnakockákat a zsírból kivettem.
A gombócokat lobogva forró, sós vízben megfőztem, majd lecsepegtetés után a szalonnazsírba forgattam.
Míg a gombócok több adagban kifőttek, megtisztítottam 20 dkg friss rókagombát.
Olajon megpároltam egy kisebb fej apróra vágott vöröshagymát, majd a rókagombát rádobtam és sózva megdinszteltem. Őrölt feketeborssal szórtam meg és néhány kanál tejföllel főztem össze.
Tálalásnál a gombócokat megszórtam reszelt sajttal és a sült szalonnakockákkal, s tejfölös gombaszósszal körítettem.
Húsmentes fogásként a szalonnát kihagyjuk és vajban forgatjuk meg a gombócokat. Gomba híján sajtmártással is kínálhatjuk.
Nálunk még lesz folytatása.
Na, megpecsételődött a doboznyi túró sorsa. Ezer éve nem készítettem túrógombócot. Igaz, nem gomba lesz hozzá, de gombóc, az lesz!
VálaszTörlésÖrülök, hogy inspirációt adtam :)
TörlésFinom lehetett a gombóc a gombával! Készítettem ricottával és kevés spenóttal, sajtszósszal leöntve. Bárhogy finom.
VálaszTörlés:) Köszönöm! Hálás a túró - nagyon szuper a Te verziód is - megpróbáljuk :)
Törlés