Miss Veg jelenése van ezen a héten is: főszereplő a sárgabarack.
A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan. Tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. A csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, így fogyasztása egyaránt javasolt fiataloknak és időseknek.
Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítő hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket.
(forrás: vitaminsziget.hu)
A zserbó-szelet mintájára készült a hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvárok (sárgabarack és szilva), valamint mák felhasználásával készült "Lekváros-mákos szelet".
Tészta hozzávalói: 1/2 kg finomliszt, 1/4 kg vaj, 1 tojás, 1 tojássárga, 2 dkg élesztő, 3 evőkanál porcukor, só.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd 4 részre vágtam.
Az első golyócskát kinyújtottam, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem. Bőven megkentem saját készítésű, hozzáadott cukor nélküli szilvalekvárral.
Erre ismét egy kinyújtott tésztalap került.
A tésztalapot megkentem hozzáadott cukor nélküli sárgabaracklekvárral
és bőven megszórtam darált mákkal.
Tésztalap - szilvalekvár - tésztalap.
A legfelső sort villával megszurkáltam és közepesen meleg sütőben megsütöttem.
Pompázatos lett.
A cukor nélkül készített lekvárok még megvásárolhatóak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése