2013-03-22

Kéksajtkrém

Péntekre - a változatosság kedvéért - kencét hoztam, mely akár most hétvégére, akár Húsvétra is elkészíthető. 
Nálunk nagyon mennek ezek a kencék, egyszerre két fajtát is készítek, úgyhogy a reggeliző asztal a vajjal, lekvárral, sajttal és néhány szelet felvágottal már szinte büféasztalnak néz ki - csemegézésre csábít (sikerrel).

Fontos, hogy a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek. 
15 dkg kéksajtot villával összetörtem, hozzákevertem 7 dkg vajat, fél fej apróra vágott vöröshagymát egy jó nagy csokor zöldpetrezselymet, borsot. 
Variációs lehetőségek: 
- medvehagymával - ilyenkor a vöröshagyma elhagyható;
- újhagymával - ekkor a zöldjét is tegyük bele apróra vágva;
- csak fokhagymával.


Díszítsük kedvünk szerint: én most zöldpetrezselyem levelekkel és apróra vágott paprikával.
Kínáljuk pirítóssal. Nekem úgy a kedvencem, hogy a krémet édes paprikára kenem és kenyér nélkül fogyasztom (ezen kívül vannak nagyobb hibáim is).

2 megjegyzés:

  1. Hú, imádjuk a kéksajtot, ez lesz a párom kedvence!!! Köszi, Ági! :-)

    VálaszTörlés