Péntekre - a változatosság kedvéért - kencét hoztam, mely akár most hétvégére, akár Húsvétra is elkészíthető.
Nálunk nagyon mennek ezek a kencék, egyszerre két fajtát is készítek, úgyhogy a reggeliző asztal a vajjal, lekvárral, sajttal és néhány szelet felvágottal már szinte büféasztalnak néz ki - csemegézésre csábít (sikerrel).
Fontos, hogy a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek.
15 dkg kéksajtot villával összetörtem, hozzákevertem 7 dkg vajat, fél fej apróra vágott vöröshagymát egy jó nagy csokor zöldpetrezselymet, borsot.
Variációs lehetőségek:
- medvehagymával - ilyenkor a vöröshagyma elhagyható;
- újhagymával - ekkor a zöldjét is tegyük bele apróra vágva;
- csak fokhagymával.
Díszítsük kedvünk szerint: én most zöldpetrezselyem levelekkel és apróra vágott paprikával.
Kínáljuk pirítóssal. Nekem úgy a kedvencem, hogy a krémet édes paprikára kenem és kenyér nélkül fogyasztom (ezen kívül vannak nagyobb hibáim is).
Hú, imádjuk a kéksajtot, ez lesz a párom kedvence!!! Köszi, Ági! :-)
VálaszTörlésÖrülök - jó étvágyat hozzá!
Törlés