Már "régen" volt kence - most húsos és természetesen adalékanyag és tartósítószer mentes.
Apró darabokra vágtam csirkemellet (csirkecombból is jó), egy szelet füstölt szalonnát felkockáztam és vékonyan felszeleteltem egy nagyobbacska fej vöröshagymát - azaz pörköltnek álltam neki.
A szalonnát kiolvasztottam, a hagymaszeleteket megpároltam, rádobtam a csirkemell darabokat, megpörköltem. Hozzáadtam házi paradicsomszószt, sóztam, cecei piros paprikával hintettem meg.
Az elfőtt levét pótolva puhára főztem, majd botmixerrel pürésítettem.
2 tojást keményre főztem, egy közepes fej lila hagymát apróra vágtam.
A főtt tojásokat apróra vágtam, majd a húshoz kevertem vajjal, sóval, borssal és mustárral együtt.
Hűtőben hagytam összeérni az ízeket. Hideg- és melegszendvics egyaránt készíthető belőle.
Természetesen maradék pörkölt is felhasználható.
Csak annyit mondok: pazarrrrrr! :-))
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésMegér egy próbálkozást.
VálaszTörlésMeg, bizony :)
Törlés