Készítettem már kacsasültet, többnyire combok ropják táncukat nálunk.
A minap azonban a piacon kedvenc csirkésemnél az előttem vásárló kacsaszárnytövet kért. Nosza körbenéztem és láss csodát jobbra lent ott is voltak. Olyan kis helyes dobverő formák.
Mivel Z szereti a szárnyat és a kacsát is, így bekockáztattam egy adagot.
A kacsadarabokat megtisztítottam és megmostam, majd jól bezöldségelt vízben (házi ételízesítő, sárgarépa, fehérrépa, zellerzöld, só) megfőztem.
A puha kacsadarabok bacon-tekerést kaptak, majd irány a sütő.
Legközelebb, mert lesz legközelebb, kimarad a baconköntös - a saját bőrében sütöm meg a kacsát. Így is finom volt, de a bőre nem pirult meg ... és pedig a saját káromon tanultam.
Azért szép és finom is lett; petrezselymes rizs és házi csalamádé volt a kíséret.
Most nem irigykedem, mert anyósom is kacsát sütött vasárnap, nagyon szeretem a kacsahúst! :)
VálaszTörlés:)
TörlésÉn a kacsamellre áhítozom, rozén. De ha kapnék ilyet, biztosan kipróbálnám. Nagyon guszta! :-))
VálaszTörlésRendben, amint ezt megetted - jön a rozé kacsamell :)
TörlésEZ annyira, de annyira guszta!!! Kérek szépen egy darabkát :-)
VálaszTörlésMarka, válogass kedvedre :)
TörlésZ tudja mi a jó.. mi is kacsát ettünk tegnap! :)
VálaszTörlés:) megyek nézem! :)
TörlésA kacsa minden egyes alkatrészét szeretem, főleg ha anyukám készíti! Kisgyermekként kizárólag a mellét ettem és néha a comb is szóba jöhetett. Manapság viszont közelharcot vívok apukámmal a csontos részekért! Mindketten imádjuk lecuppogtatni a csontról a ropogósra sült bőrt:)
VálaszTörlésAz én utam is hasonlóan alakult: kacsamell - kacsacomb - szárnytő. Ám úgy gondolom, itt megállok.
Törlés