2013-03-11

Kacsasült

Készítettem már kacsasültet, többnyire combok ropják táncukat nálunk. 
A minap azonban a piacon kedvenc csirkésemnél az előttem vásárló kacsaszárnytövet kért. Nosza körbenéztem és láss csodát jobbra lent ott is voltak. Olyan kis helyes dobverő formák. 
Mivel Z szereti a szárnyat és a kacsát is, így bekockáztattam egy adagot.


A kacsadarabokat megtisztítottam és megmostam, majd jól bezöldségelt vízben (házi ételízesítő, sárgarépa, fehérrépa, zellerzöld, só) megfőztem.


A puha kacsadarabok bacon-tekerést kaptak, majd irány a sütő.


Legközelebb, mert lesz legközelebb, kimarad a baconköntös - a saját bőrében sütöm meg a kacsát. Így is finom volt, de a bőre nem pirult meg ... és pedig a saját káromon tanultam.


Azért szép és finom is lett; petrezselymes rizs és házi csalamádé volt a kíséret.

10 megjegyzés:

  1. Most nem irigykedem, mert anyósom is kacsát sütött vasárnap, nagyon szeretem a kacsahúst! :)

    VálaszTörlés
  2. Én a kacsamellre áhítozom, rozén. De ha kapnék ilyet, biztosan kipróbálnám. Nagyon guszta! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben, amint ezt megetted - jön a rozé kacsamell :)

      Törlés
  3. EZ annyira, de annyira guszta!!! Kérek szépen egy darabkát :-)

    VálaszTörlés
  4. Z tudja mi a jó.. mi is kacsát ettünk tegnap! :)

    VálaszTörlés
  5. A kacsa minden egyes alkatrészét szeretem, főleg ha anyukám készíti! Kisgyermekként kizárólag a mellét ettem és néha a comb is szóba jöhetett. Manapság viszont közelharcot vívok apukámmal a csontos részekért! Mindketten imádjuk lecuppogtatni a csontról a ropogósra sült bőrt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én utam is hasonlóan alakult: kacsamell - kacsacomb - szárnytő. Ám úgy gondolom, itt megállok.

      Törlés