Elfáradtam, mire a címet leírtam. Nagypéntekre egy kis húsmentes fogás tolakszik előre.
Ezt az ételt hűtőszekrény tartalmának dirib-darab maradékainak kármentése kreálta.
Ami csak úgy lézengett: egy apró fej kelkáposzta, 5 szem burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 kis doboz tejfel vagy tejföl - valamelyik.
A meghámozott és kockákra vágott burgonyákat sós vízben megfőztem, majd leszűrve összetörtem egy kis vajjal és sóval.
A felszeletelt hagymát extraszűz olívaolajon megfuttattam - mivel forró volt az olaj, gyorsan kapkodták a talpaikat.
A kelkáposztafejet leveleire szedtem és sós vízben blansíroztam.
A kellevelekbe egy kanál pürét, arra pedig sült hagymát tettem; majd összegöngyöltem.
A kelroládokat sütőpapírral bélelt őzgerincformába sorakoztattam,
tejföllel lekentem.
Addig sütöttem, míg a teteje szép barnára sült.
Langyosan finom volt, hidegen pedig kiváló.
Z egy kis sült szalonnát hiányolt belőle; legközelebb ezt a verziót is kipróbáljuk. Gazdagítható sajttal, ill. ízlés és a hűtő tartalma szerint.
Gyönyörű étel és nagyon finom! Én csak tejlevest készítettem grízes tésztával, de a Tied igazi ínyencség! :)
VálaszTörlésKöszönöm :) legközelebb cserélünk - én a grízes tészta hallatán cuppogok
TörlésEz de jó... biztos finom és még olcsó is. Ki fogom próbálni, köszi :) Eszter
VálaszTörlés:) köszönöm - sok mindenféle maradék elrejthető a roládokban :)
TörlésNa, ez is olyan, mint az én próbálkozásaim a kelkáposztával.Ha nem főzelék, akkor mindenki megeszi.
VálaszTörlésKöretnek is tökéletes lenne!
:) ügyeskedjünk!
Törlés