Hozzávalók: 40 dkg liszt, 6 egész tojás, 3 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor (nálam 1 evőkanál házi vaníliás cukor), 1 liter tej, csipet só, vaj a tepsi kenéséhez
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy magas falú tepsit kenjünk ki vajjal. A tojásokat kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a csipet sót, lisztet majd apránként a tejet.
A kikent tepsibe öntjük a tésztát és megsütjük.
Sütés közben így nézett ki - Magyarország domborzata:
Miután kisült, a domborzati viszonyok változtak egy kicsit:
Narancsos mártás hozzávalói: 2 narancs, 16 g vaníliás pudingpor, 2 dl víz, 2 evőkanál cukor
A nagyon gondosan megsikált, megmosott narancsok héját lereszeltem; a két narancs levét kifacsartam (2 dl lett) és a narancshéjjal, a vízzel, cukorral és a pudingporral csomómentesre kevertem, majd feltettem főni.
A mártás gyorsan besűrűsödött és pompázatos íze lett (gyorsan ellenőrizni kellett a minőséget).
Melegen finom volt.
Langyosan finom volt.
Hidegen finom volt.
Summa summarum - finom. Nem szép. Viszont csúnya.
Ronda és finom kategóriás? Sebaj! Szerintem azok a legjobbak! :)
VálaszTörlés:) a baj, hogy ugyanennyi munkával akár szép is lehetne; de legalább finom
Törlés